Thor Gunnar Bergo, en Halling for TRY!

Thor Gunnar er hovedtrener for allidretten i TRY og er, som så mange av oss, glad i TRY og trives med TRYs grunnleggende filosofi for barn og idrett.

Tenk en firkantet boks i stedet for en pyramide, der det er rom for de barna som vi trene en gang i uken og de som vil mye mer. Der den som er humørspreder og klovn er like viktig for miljøet som den som er superivrig og veldig seriøs. Mestring på høyt nivå og gode resultater i konkurranser er veldig bra, men et annet viktig resultatmål er det i ha med flest mulig lengst mulig!

Thor Gunnar har en mangfoldig bakgrunn, med trygt utgangspunkt i gården Bergo i Hallingdal, men oppvokst i Oslo, til friidrettstrener i BUL med fokus på hopp, kast og sprint, til fotballtrener og fotballskole i Frigg og Vålerenga, til alpintrener i Njård og Heming og skiinstruktør for Skiforeningen i alle bakker som er å oppdrive i Oslo og Akershus. Trenerkvalifikasjonene er de beste i det meste. Hjertet banker når snøen ligger i alpinbakkene, men allidretten er både gøy og det fineste grunnlaget for all fysisk aktivitet.

En gang vinteren 2009, da TRY var i sin spede begynnelse fikk Thor Gunnar, eller TG, som han «egentlig» heter, nyss om klubben TRY av en tilfeldig person han pratet med i heisen i Wyller og at der i gården var det en litt annen filosofi for barneidretten enn at «alle skulle bli så j? gode». Dermed var TG på med en gang og vipps, så var det både alpint og allidrett i TRY. «Unger er unger, ikke bare utøvere» sier TG.

I dag er TG ikke lenger i TRY alpint, men det er full fart på allidretten. Der har han med seg Astrid Aarbakke, Christine Sommerfelt-Berntsen og Fanny Refsum, alle ungdommer som har vært i TRY siden de var 1. klassinger på Grindbakken Skole. De har alle tre etterhvert valgt alpint som sin idrett i TRY, men de er også aktive med tennis og annet utenfor klubben. Christine var med i fjor også. TRY ønsker at utøvere i klubben skal få utvikle seg også i en trenerrolle og vokse på det.

I år virker det som «alle» barna vil være med på allidretten også barn i nabolaget som går på andre skoler. Vi er over 6o barn pr i dag så både TG, Fanny, Christine og Astrid skal få hendene fulle!

Følg oss på Facebook